Weerstand & Empathie

Voor wie is het bedoeld

Deze training is ontwikkeld voor accountmanagers, verkopers, commerciële- en horeca-medewerkers. Voor een ieder die sterker en krachtiger in klantgesprekken wilt overkomen en wil leren omgaan met weerstand en ‘lastige’ klanten.
Als u gesprekken voert met klanten, zult u zo nu en dan geconfronteerd worden met klanten die boos, bezorgd, ongerust, teleurgesteld of geïrriteerd zijn. In zulke gevallen is het best lasting om toch klantgericht te blijven. Tegelijk kunt u zich het niet permitteren dat uw klant wegloopt. De verkoopkosten bij het werven van nieuwe klanten liggen immers veel hoger in vergelijking met de verkoopkosten bij bestaande relaties. Daarom is het van wezenlijk belang om bestaande kanten te behouden. Dit is de sleutel om slagvaardig te zijn in de concurrentiestrijd. Hoe voer je een effectief klantgesprek met een optimaal rendement? Wat zijn de belangrijkste technieken en invalshoeken van een effectief klantgesprek?
Na deze training kunt u klanten op een effectieve wijze overtuigen. Dat doe je door je te verplaatsen in de situatie van de klant. We geven praktijkvoorbeelden, kennis en vaardigheden en hoe u met positieve attitude succesvol kunt omgaan met weerstand van de klant. 

In de training leert u het volgende

 • U weet welke houding(mindset) wordt verwacht.
 • U leert wat de invloed van uw houding en gedrag kan hebben op de interactie met de klant.
 • U leert de interne processen die parten spelen bij het luisteren.
 • U leert vaardigheden in het samenvatten op inhouds- en gevoelsniveau.
 • U leert welke verschillende klantemoties er zijn en hoe hiermee om te gaan.
 • U leert de noodzaak van het loslaten van eigen referentiekader.
 • U leert met welke bezwaren een klant kan komen en hoe u hiermee het beste om kunt gaan.
 • U wordt bewust van uw verantwoordelijkheid en u bent in staat om de vraag van de klant centraal te stellen.
 • U leert de gesprekstechnieken om emoties om te buigen en/of weg te nemen.

Wat krijgt u allemaal

 • Persoonlijk intake gesprek met de trainer.
 • Uw eigen werkmap inclusief lesmateriaal. Dit vormt een geïntegreerd hulpmiddel binnen de training.
 • Individuele begeleiding. Hierbij worden uw medewerkers in de praktijk begeleidt bij het realiseren van hun leerdoelen, aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan. 
 • Een certificaat als bewijs van deelname.

Uw trainer

Brian Sloote, Founder Brislo NV
Brian heeft ruim 20 jaar ervaring in binnen- en buitenland als begeleider van veranderingen en het bewerkstelligen van individuele en collectieve gedragsveranderingen in de klantcontact-branche. Als gecertificeerd professional trainer/coach heeft Brian ervaring met het begeleiden en coachen van lijnmanagers in upgraden van communicatieve vaardigheden, excelleren in klantgerichtheid en het boosten van verkoopresultaten. Brian schept door helderheid, open communicatie en aandacht voor het individu een positief klimaat, gericht op samenwerking en doelgerichtheid. De kernwoorden die voor Brian van toepassing zijn: energiek, resultaatgericht, betrokken, en klantgericht.

Klaar om jouw klantenservice te verbeteren en jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen?

Plan GRATIS
Kennismakingsgesprek in

PRAKTISCHE INFORMATIE

DEELNEMERS
Kleine groepen van maximaal 8 deelnemers garanderen een intensieve training.

PRIJZEN
Op aanvraag.

AANTAL DAGDELEN
Drie dagdelen à 4 uur.

Testimonial

“De training heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn kennis en vaardigheden. De trainer zelf Is erg duidelijk in het uitleggen van de stof een geeft praktische voorbeelden waar ik direct mee aan de slag kan.
Ik weet nu veel beter empathie toe te passen tijdens klantgesprekken, met als als resultaat dat mijn scores zijn beter nu.”

Acherl Letterboom
Call agent bij Teleperformance Surname