You are currently viewing Waarom het belangrijk was om te stoppen met koffie drinken?

Waarom het belangrijk was om te stoppen met koffie drinken?

Mijn energie is een van de belangrijkste dingen die ik heb. Daarom ben ik constant op zoek naar mogelijkheden om mijn energieniveau op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren. In het zoeken hiernaar deed ik onlangs de volgende test: ik stopte met het drinken van koffie. Hoezo koffie?

Mijn leven is waarschijnlijk net als dat van jou…druk! Het is een continue uitdaging om de balans te houden in de combinatie van mijn gezinsleven en mijn rol als trekker van diverse projecten, waarbij ik mijn aandacht op verschillende vlakken richt. Ik heb dus veel baat bij een gelijkmatig energieniveau.

Dagelijks dronk ik ongeveer 5-7 koppen zwarte koffie. Koffie was mijn boost om mijn motor up to speed te houden. Maar als flinke koffiegebruiker had ik vaak last van een opgejaagd gevoel, afgewisseld met de nodige energiedips die ik ervaarde gedurende de dag. Sinds ik ben gestopt met het drinken van(veel) koffie heb ik een helderdere geest en minder last van energiedips en dat zonder een externe bron. Als bonus merk ik op dat ik ook vaster slaap.  Deze opmerkelijke resultaten vielen al op binnen een week!

Nu zorg ik ervoor dat ik meer water drink en als tussendoortje naar een stuk fruit grijp, bijvoorbeeld een banaan. Het voordeel van een banaan is dat het vol zit met vitamines en mineralen en meerdere soorten koolhydraten. De aanvoer van suikers is hierdoor gelijkmatig en de energie wordt langzaam verdeeld over het lichaam. Maar ook andere fruitsoorten zullen je dit effect kunnen geven. Zodoende kun je langdurig blijven presteren.

Overmatig langdurig gebruik van koffie was bij mij de boosdoener om mijn energieniveau gedurende de dag te beïnvloeden. Herkenbaar? Wat gebruik jij ‘te’ veel om gedurende de dag op gang te blijven? Laat het me weten.

Misschien kan ik je helpen. Ontdek in een coaching sessie hoe.
Je kunt mij bereiken via: coach@brislo.sr

Leave a Reply