05 april 2016

De juiste gewoontes maken het verschil.

BY:

Wij mensen zijn net gewoontedieren. Sommige gewoontes zijn als een tweede huid. Ze helpen ons om zaken gedaan te krijgen, zonder veel beroep te hoeven doen op je denkvermogen. Je hebt vast iemand weleens horen zeggen “ik doe het gewoon zonder na te denken. Het is voor mij een gewoonte”. Of het nou goed is of slecht, gewoontes hebben invloed op je.

Sommige routines kunnen slecht zijn voor je. Herinner je mijn koffiegewoontes nog?

Laten we het nu maar eens hebben over de positieve impact die gewoontes op onze kwaliteit van leven kunnen hebben. Ik heb zelf een ervaring die ik met je wil delen: 4 keer per week ga ik s’morgens om 5 uur hardlopen. Mijn beslissing om om 5 uur s’morgens te gaan hardlopen zorgt ervoor dat ik slimmere keuzes maak. Ik kan niet te laat opblijven, ongezond, vettig of veel eten sla ik ook maar over, en ’s avonds alcohol drinken is geen optie als ik s‘morgens vroeg moet opstaan. Dus kijk wat er gebeurt: je laat automatisch de minder goede gewoontes in je leven los door een terugkerende activiteit op een vast tijdstip - zoals s‘morgens vroeg hardlopen - in je leven te organiseren.

Als ik even terugkijk naar de resultaten van een periode van 2 jaar: ik brak mijn relatie met overmatig koffiedrinken af, ik ben gestopt met roken en door het aanmeten van een gezonde leefstijl verloor ik ruim 20 kilo.

Het goede nieuws is dat ik, doordat ik de gewoontes langzaam en gestaag heb losgelaten, niet meer de behoefte heb om terug te grijpen naar de slechte routines. En daarbij is s‘morgens om 5 uur hardlopen een tweede huid geworden. Ik sta op zonder na te denken en ik wil geen training missen. Zelfs op de dagen dat ik mij minder fit voel of als het buiten regent.

Je zult merken dat als je eenmaal begint met de juiste keuzes te maken in je leven, dat de goede gebruiken op elkaar stapelen. Het is dus belangrijk om de technieken te beheersen hoe de juiste gewoontes te creëren.

Weet je inmiddels al welke slechte gewoontes je wilt loslaten, of welke goede je wilt aanleren?

Het kan! Het is een keuze en een vaardigheid die je kunt aanleren.

Misschien kan ik je helpen en kunnen we in een coachingsessie ontdekken hoe.
Je kunt mij bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

"Energie, de eerste stap tot succes!"

U wilt de resulaten van uw bedrijf verbeteren... Misschien heeft uw afdeling of team wel een reboot nodig, maar weet u niet hoe. Waar moet u beginnen? Transformatie gaat pas goed als u weet waar u heen wilt. En als u een plan heeft hoe er te komen. U heeft de juiste informatie nodig en iemand die u goed begeleidt. Brislo kan u onder meer helpen meer rendement uit uw bedrijf te halen en uw klanttevredenheid omhoog te stuwen.

Brislo Fotografie

Latest blogpost

  • Mijn liefde voor coaching ontdekte ik mid 2000 tijdens mijn carrière als leidinggevende, toen ik zelf een coachingstraject doorliep en ontdekte dat professionele coaching als ontwikkelingsinstrument kon worden ingezet om meer uit mijn team te halen. Coaching maakt dat mensen en organisaties effectiever functioneren en teams beter met elkaar samenwerken.…
    Be the first to comment!

Contact info

Tel: +597 8896227 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

      facebook    linkedin